A www.lorincze-hhalom.hu oldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

Lőrincze Lajos Általános Iskola

Hegyeshalom

Elérhetőségek

OM azonosító: 030647

9222 Hegyeshalom, Rákóczi F. u. 13.

 Tel./fax: 96/220-100

Igazgató

Tel: 96/568020

9222 Hegyeshalom, Iskola u. 8.

Tel: 96/220-092

E-mail:

lorincze.iskola@gmail.com

Web:

 http://www.lorincze-hhalom.hu


 

 

 

Idén is kirándultak a 7. évfolyamos tanulóink.(2018. 05. 27-29.) a Határtalanul! pályázat keretében Szlovákiába, Somorját, Trencsént, Nagyszombatot és Pozsonyt ismerhették meg diákjaink.

Nagyszombat a "Felvidék Rómája" számtalan magyar vonatkozású történelmi eseménnyel, nevezetességgel büszkélkedik: Sok-sok temploma gazdag katolikus múltat és jelent tükröz. Minden nevezetességéhez magyar történelmi emlékek fűződnek.

Trencsén várának neve egybeforr a gátlástalan rabló-báró és vaskézzel uralkodó, nagyhatalmú kiskirály Csák Máté nevével.

A nyitrai vár és Főtér szintén lényeges helyszíne a történelmünknek.

Pozsony belvárosa, koronázó templom, vár magyar múltunkat idézi. A szálláshelyünk Somorján volt. Egy egész napot töltöttünk itt a várossal ismerkedve. Belátogattunk a Corvin Mátyás Magyar Nyelvű Alapiskolába, ahol a somorjai és hegyeshalmi diákok kölcsönösen bemutatták intézményüket, az iskolai életet. Ezzel az iskolával egy korábbi Határtalanul! kirándulás óta partneri kapcsolatot ápolunk. Az alapiskolában emlékműsort adtunk, a kopjafánál koszorúztunk.

Délután megtekintettük Somorja történelmi nevezetességeit, szerencsére kiváló idegenvezetőnk volt.

 

A 7. osztályos tanulók 3 napos kirándulása a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával 2014. június 5-7-ig!

Téma: Anyanyelvápolás a külhoni magyaroknál!

A látogatás állomásai:

  • Somorja
  • Gúta
  • Komárom
  • Pozsony

Iskolai kapcsolatok a somorjai és gútai iskolával, vendégszerető kedves fogadtatás, diákbarátságok.

HA-14- 01:

2015. május 31 - 2014. június 4. Édes anyanyelvünk köt össze bennünket! Útirány: Románia/Szatmárnémeti és környéke (30 fő 7. osztályos tanuló kirándulása)

A kirándulás a Határtalanul! program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg!

Határtalanul! 15-05

A hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskola 32 fő 7.-es diákja Szlovákiában kereste a magyar történelem emlékhelyeit. A Határtalanul! program keretében –támogató: EMMI, lebonyolító EMET - megvalósított 3 napos kiránduláson a sok kellemes élmény közül a trencsényi, nyitrai és pozsonyi vár megtekintése tetszett a legjobban a tanulóknak. Az esti népdaléneklés a külhoni magyarokkal csodálatos hangulatot teremtett a résztvevők számára.